Bedrijfsbeveiliging

De beveiliging van een onderneming is erg belangrijk. In de onderneming wordt geld verdiend en vaak is er jarenlang gewerkt om de onderneming te krijgen waar deze nu staat. Reden temeer om voor goede beveiliging te zorgen; je wilt immers niet dat van de een op de andere dag ineens alles weg kan zijn. Maar hoe kun je een bedrijf goed beveiligen?

Beveiliging van het pand

Allereerst denken we bij beveiliging vaak aan de beveiliging van een pand. Er worden bewegingsmelders geplaatst om ongewenste bewegingen te detecteren en er worden magneetdetectoren geplaatst die in de gaten kunnen houden of deuren niet op ongewenste tijdstippen worden geopend. Daarnaast worden er soms beveiligingscamera’s bevestigd om de alarmmeldingen van de bewegingsmelders te kunnen verifiëren en te kunnen nagaan of er niet toevallig sprake was van een kat of een spin die voor een melding zorgde.

Beveiliging van ICT

Een andere nuttige beveiliging is die van ICT. De ICT infrastructuur bevat vaak veel bedrijfsgevoelige informatie en daarom is het belangrijk om dit goed te beveiligen. Vaak wordt de ICT infrastructuur onderschat aangezien het niet tastbaar is en beveiligingslekken niet direct schade berokkenen. Toch is het van groot belang de ICT beveiliging op orde te hebben.

Beveiliging van specifieke ruimten

In tegenstelling tot het beveiligen van een heel pand, is het ook mogelijk om een gedeelte daarvan te beveiligen. Je kunt het beveiligen tegen ongewenste indringers van buitenaf, maar ook tegen personeel dat bepaalde ruimten betreedt terwijl ze daarvoor niet geautoriseerd zijn. Je kunt dit doen door middel van degelijke toegangscontrole. Vaak werkt dit met een systeem van pasjes maar ook een systeem middels vingerafdrukken, geheime codes of zelfs irisscans. Dit zijn moderne technieken en tegenwoordig blijkt dat een pasjessysteem nog altijd het beste werkt.


Bekijk ook deze pagina’s:

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> Prijzen
> Draadloos alarmsysteem
> Alarmsysteem over IP
> Inbraakbeveiliging
> Offertes