Beveiligingscamera

Betreffende beveiligingscamera’s zijn er gigantisch veel mogelijkheden. Het is dan ook heel lastig om voor een specifiek doel de juiste camera te vinden. Toch zullen we proberen in dit artikel een zekere leidraad te geven over hoe deze camera gevonden kan worden. Allereerst zullen we de voordelen van een beveiligingscamera benoemen.

Wat is het voordeel van een beveiligingscamera?

Een beveiligingscamera levert beeld en dat is eigenlijk het enige voordeel wat je aan een camera hebt. Een beveiligingscamera moet je daarom ook nooit als enige beveiligingsmethode gebruiken. Het beste gebruik je een degelijk alarmsysteem met daarbij een of meerdere beveiligingscamera’s als aanvulling. Wanneer er een alarm afgaat, kun je via het beeld van de beveiligingscamera’s controleren of er een echt of een vals alarm is.

Waar moet je op letten bij beveiligingscamera’s?

Op de plekken waar het mogelijk is, kun je het beste kiezen voor beveiligingscamera’s die bedraad zijn. Hiermee is de kwaliteit van het beeld vaak hoger dan bij draadloze beveiligingscamera’s. Bovendien is de kans op storingen kleiner aangezien het draadloze netwerk over het algemeen vaker problemen geeft dan een bedraad netwerk.

Wanneer er ergens enkel een stroomvoorziening is en geen internetverbinding en geen signaalkabel kan worden aangelegd, kun je alsnog gaan voor een draadloze camera. De techniek hierin wordt telkens weer beter waardoor deze camera’s ook zeker niet slecht zullen zijn. Het bereik van deze camera’s hangt af van de kwaliteit van het internet. Verder dien je nog de afweging te maken over de kwaliteit van de camera. Er zijn camera’s met zwart-wit beeld en camera’s in kleur. Er zijn camera’s met slechts enkele frames (foto’s) per seconde en camera’s met wel 60 frames per seconde. Er zijn camera’s met een lage resolutie (klein beeld en weinig scherpte) en met een hoge resolutie (groot beeld en veel scherpte).


Bekijk ook deze pagina’s:

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> App voor smartphones
> Prijzen
> Alarmsysteem over IP
> Toegangscontrole
> Offertes vergelijken