Buitenbeveiliging

Als we het hebben over beveiliging dan kun je de elementen en voorzorgsmaatregelen opdelen in twee afdelingen. Dat zijn binnenbeveiliging en buitenbeveiliging. De binnenbeveiliging dekt alles wat zich in een pand afspeelt. Wat dat betreft is binnenbeveiliging eigenlijk vooral repressief en reactief. Binnenbeveiliging speelt pas een rol als de buitenbeveiliging faalt, als de inbreker of ongenode gast al binnen is. Dat moet je zien te voorkomen en dat is waar buitenbeveiliging om de hoek komt kijken. Buitenbeveiliging heeft tot doel het weren van die ongenode gasten en ervoor zorgen dat er überhaupt geen indringers binnen kunnen komen.

Welke vormen van buitenbeveiliging zijn er?

Als je het hebt over buitenbeveiliging dan denken we vaak direct aan cameratoezicht. Camera’s zijn de ideale vorm van buitenbeveiliging denken we dan. Maar is dat ook wel zo? Camera’s doen in feite niets anders dan een situatie opnemen. Wanneer er ergens iets is gebeurd, kun je dat met behulp van een camera terugkijken. Maar op het moment dat er iets gebeurt heb je in feite weinig aan die camera’s. Ze zullen geen signaal geven of alarm laten afgaan.

Daarom zul je ook niet enkel op camera’s moeten bouwen. In plaats daarvan, of daarnaast zul je aanvullende beveiligingsmaatregelen moeten nemen. Te denken valt aan bewegingssensoren bij de oprit of de bekende lamp die bij beweging aan gaat. Ook zijn er infrarood sensoren die kunnen zien of iemand de oprit betreedt. Aan dergelijke sensoren heb je vaak meer dan enkel beveiligingscamera’s omdat deze sensoren daadwerkelijk een alarm kunnen laten afgaan of een signaal kunnen geven aan bijvoorbeeld de smartphone app van de beheerder. Natuurlijk kun je altijd nog beveiligingscamera’s inschakelen als de rest van de beveiliging op orde is.


Bekijk ook deze pagina’s:

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> Buitenbeveiliging
> App voor smartphones
> Prijzen
> Draadloos alarmsysteem
> Alarmsysteem over IP
> Toegangscontrole
> Inbraakbeveiliging
> Brandbeveiliging
> Offertes vergelijken