Camerabewaking MKB

Camerabewaking kan een waardevolle uitbreiding van de beveiliging zijn als je op dit moment een onderneming in het MKB hebt. We zullen in dit artikel uitleggen waarom dat zo is en hoe je van camerabewaking kunt profiteren.

De voordelen van camerabewaking

Camerabewaking kan alles wat in en rondom een winkel of bedrijfspand gebeurt vastleggen met een zeer hoge resolutie. Wanneer er vermoedens rijzen dat er iets is gestolen of er iets anders ongewenst plaats heeft gevonden, kan dat met camerabewaking worden bevestigd of ontkend. In die zin vormt het bewijs voor de verdenking van een bepaald feit.

De nadelen van camerabewaking

Toch is camerabewaking zeker niet de heilige graal van de beveiliging. Camerabewaking kan eigenlijk enkel pas voordelen hebben als de rest van de beveiliging op orde is. Als je geen alarmsystemen hebt, zul je het nooit doorhebben wanneer er iets gestolen wordt. Je kunt dan die diefstal wel haarscherp en van twaalf verschillende gezichtspunten hebben vastgelegd, maar niemand gaat die beelden terugkijken als je niet vermoedt dat er iets loos is.

Kortom: zorg voordat je ook maar nadenkt over camerabewaking dat de rest van de beveiliging al op orde is. Als je dat niet hebt, heeft camerabewaking geen tot weinig toegevoegde waarde. Je hebt ermee wel een haarscherp beeld over alles wat er gebeurt, maar je kunt niet zomaar alles terugkijken. Bovendien heeft het terugkijken lang niet altijd zin. Als er een duur product uit je winkel wordt gestolen heb je veel meer aan een goed werkend alarm dan aan een filmpje van hoe het product werd gestolen. Denk daarom vooral eerst goed na over de basisbeveiliging van de winkel en over hoe je dat kunt verbeteren.


Bekijk ook deze pagina’s:

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> Buitenbeveiliging
> App voor smartphones
> Prijzen
> Draadloos alarmsysteem
> Alarmsysteem over IP
> Toegangscontrole
> Inbraakbeveiliging
> Brandbeveiliging
> Offertes vergelijken