Draadloos zakelijk alarmsysteem

Als je een zakelijk alarmsysteem wilt aanschaffen, heb je vaak de keuze tussen een bedraad alarmsysteem en een draadloos alarmsysteem. In tegenstelling tot wat je vaak zou verwachten, is een bedraad alarmsysteem vaak duurder dan een draadloos alarmsysteem. Je zou daarom denken dat een bedraad alarmsysteem veel beter is dan een draadloos systeem, maar is dat wel zo? En waarom is een bedraad systeem eigenlijk duurder dan een draadloos systeem? Wij zochten het uit!

De voordelen van een draadloos systeem

Het grootste voordeel van een draadloos systeem is…dat je geen bedrading nodig hebt. Dat klinkt als een open deur maar het is toch goed om er even bij stil te staan. Als je een bedraad alarmsysteem wilt aanpassen dan zul je van en naar elke sensor een draad moeten trekken. De sensor moet immers op het centrale alarmsysteem worden aangesloten. Misschien denk je dan ‘oh maar dan kun je zo de bedrading doorknippen en dan is het alarm gesaboteerd’, maar zo gaat dat niet. Wanneer het signaal van een sensor naar het centrale systeem wordt onderbroken, zal het alarm namelijk ook afgaan.

De nadelen van een draadloos systeem

Het grootste nadeel van een draadloos systeem is eigenlijk dat de batterijen met enige regelmaat moet worden vervangen. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je hier pas achter komt op het moment dat je ontdekt dat een inbreker niet gesignaleerd is; het alarmsysteem zal je hier – als het goed is – regelmatig van op de hoogte stellen tot de batterijen met nieuwe vervangen zijn. Een ander nadeel is dat voor een NCP klasse 3 alarmsysteem een bedraad systeem noodzakelijk is. De reden hiervoor is dat een bedraad toch altijd net wat betrouwbaarder is. Er zijn geen signalen die onderschept kunnen worden en geen batterijen die leeg kunnen raken.


Bekijk ook deze pagina’s:

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> Buitenbeveiliging
> Prijzen
> Alarmsysteem over IP
> Toegangscontrole
> Brandbeveiliging
> Offertes