Inbraakbeveiliging

Tegenwoordig zit de criminaliteit betreffende inbraak niet meer in de stijgende lijn en is er zelfs sprake van een afname. Toch is het aantal woninginbraken nog altijd zeer hoog en is het aantal pogingen tot inbraak ook zeker niet verwaarloosbaar. Begin daarom direct met inbraakpreventie en probeer inbrekers op die manier voor te zijn.

Hoe kun je inbraakbeveiliging bewerkstelligen?

Om inbraak te voorkomen – voor zover dat al kan – is het belangrijk om voldoende preventieve maatregelen te nemen. Zo is het vaak de moeite waard om bestaande sloten te vervangen door goedgekeurde en SKG gecertificeerde exemplaren. Ook zijn vaak de ramen niet goed beveiligd en kunnen inbrekers al snel een raamkozijn forceren en hierdoor binnentreden. Let dus ook daar goed op en laat dat niet de oorzaak van een inbraak zijn.

Ondergewaardeerde maatregelen

Verder is er nog een hele reeks maatregelen waar mensen weinig waarde aan hechten maar die bij elkaar toch voor een fikse risicodaling kunnen zorgen. Zo doen veel bewoners nog steeds de deuren en ramen niet allemaal dicht en op slot wanneer ze de woning voor enkele minuten verlaten. Niet zelden is de deur gewoon open als iemand even boodschappen gaat doen. Men denkt dan dat een inbreker in de tussentijd niet zal inbreken, maar dit kan ook dan gewoon het geval zijn. Ook zetten veel mensen op social media dat ze enkele dagen op vakantie zullen zijn. Inbrekers lezen dat en zien het als een uitgelezen kans om in te breken. Let dus ook in dat geval goed op en probeer bij alles wat je doet te bedenken of je daarmee niet het risico op inbraken vergroot. Zet dus ook een lampje aan als je niet thuis bent bijvoorbeeld.


Bekijk ook deze pagina’s:

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> Buitenbeveiliging
> Prijzen
> Draadloos alarmsysteem
> Alarmsysteem over IP
> Brandbeveiliging
> Offertes