Inbraakpreventie

Inbraakpreventie wordt steeds belangrijker en eigenlijk ook steeds eenvoudiger. Tegenwoordig kun je met behulp van het internet eenvoudig opzoeken hoe je het beste de woning kunt beschermen tegen ongenode binnendringers. Toch worden veel woningen op dit moment onvoldoende beschermd tegen indringers. We zullen in dit artikel toelichten hoe je het beste inbraakpreventie toe kunt passen.

Zorg voor een goede basisbescherming

Bij beveiliging geldt dat het niet sterker is dan de zwakste schakel. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat alle schakels sterk genoeg zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Je kunt nog zoveel investeren in goede alarmsystemen op de deuren en beveiligingscamera’s aanschaffen met 4K resolutie en 100 frames per seconde; als je tijdens een bezoek aan de supermarkt gewoon de achterdeur open laat staan of de kozijnen overslaat om te beveiligen dan doe je daarmee al die voordelen weer teniet. Zorg dus dat de basisbescherming op orde is en je woning in ieder geval over een goede beveiliging beschikt. Een eerste stap is het goed omgaan met de beveiliging in de woning (deuren en ramen sluiten, niet op social media posten dat je op vakantie bent) en te zorgen voor goede beveiliging middels deugdelijk hang- en sluitwerk.

Vul de bescherming aan

Als de basisbescherming op orde is, kun je de bescherming aanvullen met overige maatregelen. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan bewegingsmelders binnenshuis of beveiligingscamera’s buitenshuis. Deze beschermingsmaatregelen hebben echter pas zin als de basisbeveiliging op orde is aangezien – zoals gezegd – die beveiliging zo sterk is als de zwakste schakel. Let hier dus goed op en voorkom dat je investeert in een bepaald onderdeel van die beveiliging terwijl de overige beveiliging nog lang niet op orde is gebracht. Je krijgt dan enkel de illusie van veiligheid terwijl die werkelijke veiligheid helemaal niet vergroot wordt.


Bekijk ook…

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> Prijzen
> Draadloos alarmsysteem
> Alarmsysteem over IP
> Toegangscontrole
> Brandbeveiliging
> Offertes vergelijken