Zakelijk alarmsysteem over IP

Je hebt grofweg twee soorten alarmsystemen. Je hebt systemen die enkel een lokaal alarm afgeven. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een sirene zijn of door lampen die ineens aan springen. Daarnaast heb je alarmen die in verbinding staan met een alarmcentrale. Het voordeel van een dergelijke verbinding is dat de alarmcentrale direct automatisch op de hoogte wordt gebracht van een eventuele indringer. De alarmcentrale kan dan direct actie ondernemen en bijvoorbeeld de politie of een beveiliger langs laten sturen.

Wat zijn alarmsystemen over IP?

Als een alarmsysteem in verbinding staat met een alarmcentrale dan kan dit analoog zijn en dit kan via een internetverbinding geschieden. Een analoge verbinding gaat via de telefoonlijn (vaak via de protocollen PSTN, GSM, Digi-Access of ISDN) en een digitale verbinding loopt via het modem of de router van het pand waar het alarmsysteem in aanwezig is en staat zo continue in verbinding met het internet.

De voordelen van een alarmsysteem over IP

Als het alarmsysteem is verbonden met het internet, brengt dat een aantal voordelen met zich mee. De eerste is dat er weinig aanvullende kosten zijn voor de verbinding. Bij een analoge verbinding moest je vaak nog apart voor de verbinding betalen en bij een digitale verbinding is die vaak al in een pand aanwezig.

Daarnaast heeft een digitale verbinding als voordeel dat er meer data verstuurd kan worden. Waar er bij een analoge verbinding vaak niet meer dan een signaal kan worden verstuurd dat er beweging is gedetecteerd, kan via een digitale verbinding een foto of – afhankelijk van de snelheid van de verbinding – zelfs film worden verstuurd zodat in de alarmcentrale bekeken kan worden hoe ernstig de situatie is. Op die manier kan de politie worden ingelicht met een zeer geringe kans op vals alarm.


Bekijk ook deze pagina’s:

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> Prijzen
> Toegangscontrole
> Inbraakbeveiliging
> Brandbeveiliging
> Offertes?