Prijzen zakelijk alarmsysteem

De kosten voor een zakelijk alarmsysteem lopen erg uiteen. Je kunt voor enkele tientjes al een basis alarmsysteem op de kop tikken en zelf installeren. Er zal dan een sirene afgaan als een bepaalde deur of raam wordt geopend terwijl het alarm is ingeschakeld. Toch zul je zelf ook wel door hebben dat het kwaliteitsverschil tussen een dergelijke installatie en een uitgebreide en gecertificeerde installatie van enkele duizenden euro’s erg groot is. Maar waar moet je bij een gemiddeld alarmsysteem van uitgaan qua kosten?

De kosten voor een eenvoudig alarmsysteem

Voor een eenvoudig alarmsysteem betaal je ongeveer €1000 euro eenmalig. Merk wel op dat dit alarmsysteem niet aan de eisen van de verzekering voldoet aangezien het hier om een draadloos alarmsysteem gaat. Door verzekeringen wordt vrijwel altijd een bedraad alarmsysteem geëist in verband met de hogere betrouwbaarheid. Voor dit bedrag krijg je toegang tot de app of toegang tot de meldkamer. Het alarm wordt geïnstalleerd, er worden 2 bewegingsmelders en 2 magneetcontacten meegeleverd. Bovendien is er een sirene aanwezig voor wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Kosten geavanceerd alarmsysteem

Voor een geavanceerd alarmsysteem betaal je bij verschillende bedrijven een eenmalig bedrag van ongeveer €2500 euro. Deze alarminstallatie voldoet wel aan de eisen van de verzekering. Je krijgt 4 bewegingsmelders, 3 magneetcontacten, 2 alarmsystemen, een flitslamp, een roldeurmagneet, een overvalknop en camera’s bij de koop. Het geheel wordt ‘gratis’ geïnstalleerd. Merk overigens op dat de kosten tussen diverse aanbieders behoorlijk kunnen verschillen. Vraag dus altijd offertes op bij verschillende aanbieders van alarmsystemen.


Bekijk ook deze pagina’s:

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> Buitenbeveiliging
> App voor smartphones
> Prijzen
> Draadloos alarmsysteem
> Alarmsysteem over IP
> Toegangscontrole
> Inbraakbeveiliging
> Brandbeveiliging
> Offertes vergelijken