Toegangscontrole

Toegangscontrole houdt in dat je als beheerder kunt aangeven wie op welk moment op welke plaats mag zijn. Hiermee kun je bepaalde ruimten afsluiten en hoef je niet aan iedereen sleutels te geven van de ruimten die ze wel mogen betreden.

De voordelen van toegangscontrole

Het grootste voordeel van toegangscontrole is dat je op een georganiseerde manier eenvoudig mensen toegang kunt geven en kunt ontnemen. Als je een groot bedrijfspand hebt of een bedrijfspand waarin veel gevoelige informatie of materiaal aanwezig is, wil je niet dat iedereen door het hele pand kan zwerven. Je kunt daarom per personeelslid de toegang beperken tot bijvoorbeeld de afdeling waar die persoon werkt. Je kunt de personeelsleden met een wat hogere functie dan weer wel tot alle ruimtes toegang verlenen.

De nadelen van toegangscontrole

Het grote nadeel van toegangscontrole is dat de werknemers het moeten accepteren. Als ineens toegangscontroles in een onderneming wordt ingevoerd, dan zullen werknemers daar niet meteen gelukkig mee zijn. Zeker niet als ze zelf de noodzaak tot het invoeren van een dergelijke controle niet zullen zien. De kans is dan groot dat de werknemers het systeem omzeilen en bijvoorbeeld voor elkaar de deur open houden of op een andere wijze de kracht van het systeem ontnemen. Let dus goed op of de bedrijfscultuur wel klaar is voor een dergelijk controlesysteem.

Wat kost toegangscontrole?

Toegangscontrole hoeft helemaal niet duur te zijn en kan al voor enkele honderden euro’s worden ingevoerd. Je hebt hierbij wel een minimaal systeem met weinig aanvullende opties. Bedenk dus eerst goed welke opties je precies wenst te hebben en of het systeem ook echt heel veilig moet zijn of dat een kleine barrière om bepaalde plekken niet te betreden al voldoende is.


Bekijk ook deze pagina’s:

> Zakelijk alarmsysteem
> Merken
> Buitenbeveiliging
> App voor smartphones
> Prijzen
> Draadloos alarmsysteem
> Alarmsysteem over IP
> Toegangscontrole
> Inbraakbeveiliging
> Brandbeveiliging
> Offertes vergelijken